Analysis of the Hardy module in infinitely many variables
报 告 人:: 郭坤宇
报告地点:: 数学与统计学院515室
报告时间:: 2017年07月20日星期四15:00-16:00
报告简介:

 In this talk we mainly consider Ahern-Clark's remarkable algebraic reduction for  finite codimensional submodules of the Hardy module in infinite variables. Except for some generalizations, it is shown that the infinite-variable case diverges a lot from the  finite-variable case. Also, this paper shows that  the Douglas-Paulsen's Conjecture on contracted ideals fails for  infinite variables. This is a joint work with Hui Dan and Hansong Huang.

举办单位:数学与统计学院
发 布 人:科研助理 发布时间: 2017-07-18
主讲人简介:
郭坤宇,复旦大学数学科学学院教授,国家杰出青年基金获得者,长江学者特聘教授。在Hilbert模的几何分析、Toeplitz算子和Toeplitz代数方面, 做了大量深入的研究,取得了系列重要突破。在Hilbert模几何分析方面,系统地建立了Hilbert模的亏格算子、亏格函数和特征空间理论,解决了Hilbert模领域中多个重要问题和猜测,其中包括“低维p-本质正规猜测”等。在Hilbert模的分类方面取得重要进展,完全分类了多项式型的解析Hilbert模。 在Toeplitz算子分析方面, 对著名的“Toeplitz零积问题”取得重要突破,被美国数学会评论认为是多年来的一个主要尝试。 在J. Reine Angew. Math、JFA、Math. Ann.等杂志发表系列高水平文章,在Math Research Notes、Lecture Notes in Math出版专著各一部。两次获上海市科技进步一等奖。